Fullsatt på Oscarsteatern för ”Jäkla Människa”

Det var nästan fullsatt på Oscarsteatern i Stockholm den 23 maj, då Insightlab arrangerade föreläsningsföreställningen ”Jäkla Människa”med Mattias Lundberg och Janne Bylund. Nästan 900 personer var på plats och fick höra om Den fullkomlige, Smitaren, Martyren och många andra. Föreläsningsföreställningen som kan beskrivas som 70 procent föreläsning, 20 procent teater och 10 procent stand up, bygger på handboken ”Jäkla människa”, skriven av Mattias Lundberg och Anders Wahlberg. Boken handlar om hur man hanterar besvärliga människor på arbetet.

-”Jäkla människa” handlar verkligen om arbetsmiljö. Klarar vi inte av att hantera jobbiga människor blir arbetsmiljön fort lidande, säger Jan Bylund.

Att hantera jobbiga människor kan lätt läsas som att man skall göra sig av med dem, men det är sällan fallet:

-Nej, lika ofta handlar det om att förklara för personen att den har ett beteende som inte uppskattas, men även att fundera över sin egen roll. Det kan vara så att det är vi andra som skapar ett besvärligt beteende, säger Mattias Lundberg

Båda föreläsarna var nöjda efter föreställningen på Oscars:

Det var ett fantastisk tryck på publiken och jag VET att alla kände igen både sina arbetskamrater och sig själva, säger Janne Bylund direkt efter föreställningen.

Föreställningen har getts i drygt ett år, och man har dragit fulla hus nästan överallt.

-Att den har blivit populär handlar nog om att vi lyckas blanda substans med hög grad av igenkänning, men framför allt om att vi ger väldigt konkreta råd om hur man skall göra, säger Mattias Lundberg